• VTEM Image Show

    NOVA PARKET

    Voor een zorgeloze vloer
  • VTEM Image Show

  • VTEM Image Show

  • VTEM Image Show

Onderhoud en advies


Algemene Informatie

Zand en vuil op de vloer werken als schuurpapier. Gebruik daarom een zachte bezem, stofzuiger of een speciale stofwisser om dit zand en vuil van de vloer te houden; zorg bij de inloop, van buiten voor een goede mat en voorzie schuivend meubilair van speciale viltdopjes om beschadigingen te voorkomen. De door ons geleverde parket -en/of laminaatvloer is afgestemd op een gemiddelde temperatuur van 20°C en een relatieve vochtigheid van 50 - 60%. Bij extreme afwijkingen van deze omstandigheden zal de vloer gebreken gaan vertonen. Deze gegevens kunt u aflezen van een hygrometer. Indien de relatieve vochtigheid onder deze waarde daalt, bestaat de kans op vervorming van meubels, stoelen dus ook van uw parket. Indien de relatieve vochtigheid dus duidelijk te laag is, moet u bij vorst en schraal droog weer dient u meer vocht toe te voegen d.m.v. extra waterbakjes aan uw radiator of eventueel een elektrische luchtbevochtiger, zodat de gewenste relatieve vochtigheid wordt bereikt. Is de luchtvochtigheid te hoog dan dient u te ventileren en te stoken.

Laminaatvloeren

Reinig deze vloer met een goed uitgewrongen dweil of mop, gebruik niet teveel en niet te koud water (lauw water geeft minder kans op strepen). Hardnekkige vlekken kunt u verwijderen met behulp van onverdunde Krachtreiniger. Dit maakt de vloer niet alleen antistatisch, maar ook streeploos schoon. Vlekken die met pure krachtreiniger nog niet verdwijnen, kunt u met aceton, wasbenzine of terpentine verwijderen. Gebruik echter nooit middelen met een schurende werking. Er ontstaan dan glansplekken.

Parketvloeren

Een parketvloer vraagt doorgaans maar weinig onderhoud.Dat weinige onderhoud is echter wel afhankelijk van de soort parketvloer die u bezit. Een parketvloer die met vloerlak is bewerkt, vraagt een andere behandeling dan een geïmpregneerde vloer (was) of een vloer in de olie. 

Onderhoud van een gelakte vloer

Het onderhoud aan een gelakte vloer is zeer beperkt. Stofvrij maken en af en toe afnemen met een goed uitgewrongen vochtige doek is al voldoende. Gemorste vloeistoffen, kleverige stoffen e.d. geven geen vlekken en kunt u gemakkelijk met een vochtige doek verwijderen. Afhankelijk van het gebruik zal de slijtlaag van tijd tot tijd moeten worden opgefrist. U kunt dit doen met een polish. 

Onderhoud van een geïmpregneerde (was) vloer

Bij een geïmpregneerde vloer zijn de houtporiën min of meer afgesloten, waardoor het hout nauwelijks ontvankelijk is voor vloeistoffen. Gemorste vloeistoffen kunt u met een vochtige doek afnemen. Om te voorkomen dat de slijtlaag te snel slijt, moet u de vloer gemiddeld 4 keer per jaar opnieuw in de was zetten. Eerst de vloer de stofvrij maken en dan een dunne laag was aanbrengen. Na droging uitwrijven. Niet eerder nieuwe was aanbrengen dan nadat opwrijven van de oude laag de glans niet meer terugkomt.

Onderhoud van een geoliede vloer

Het onderhoud aan een geoliede vloer is zeer beperkt. Regelmatig stofzuigen en zand verwijderen. Gemiddeld 2 tot 4 keer per jaar de looppaden bijwerken met onderhoudsolie / was. Overigens geldt dit ook voor kleine krassen.